Flygfotografering

2014 drog jag igång med flygfotografering under namnet PilotFoto och jag var även delaktig i LuleFlygfoto och det har hänt mycket sedan dess. Tekniken har utvecklats och användningsområdena ökar dagligen. Mina drönare klarar av att lyfta stora systemkameror såväl som små actionkameror. Vilken drönare som används beror helt på vilka krav du som beställare har. Jag garanterar ett användbart videomaterial och har arbetat med stora kunder och varit delaktig i videoprojekt med bl.a. Bridgestone, Facebook och Smurfit Kappa där jag har agerat leverantör av råmaterial.

Jag kan göra enklare efterbehandling av filmmaterialet eller överlämna videoklippen direkt till Er för egen hantering. Utrustningen jag använder mig består av en drönare med olika typer av så kallade gimbals det vill säga kamerahållare som ser till att kameran ej rör på sig då drönaren kränger i luften. Olika kameror passar bra till olika ändamål och beroende på era krav anpassar jag den utrustningen som används.

I många fall kan det vara billigare och enklare att hyra in en flygfotograf för att slippa hantera batterier, utrustning och tillskansa sig kunskapen för en säker hantering av drönare. Typiska användningsområden och uppdrag är inspektion av tak, ledningar, reklamfilm, 360 graders fotografering för utsikter i projektering vid nybyggnationer.